Orrplasztika

Az orr az arc legkiugróbb, legszembetűnőbb része, nagy szerepe van az arc karakterének, összhangjának meghatározásában. Az orron levő alaki eltérések optimális esetben bizonyos vonzerőt is adhatnak (pl. Belmondo), de esztétikailag zavaróak is lehetnek.

orrplasztika

Tudta-e?

  • az első orrműtétekről már az ie. 3 évezredből is vannak írásos emlékek.
  • ezek, illetve a későbbi “indiai”, vagy “olasz” plasztikák helyreállító műtétek voltak.

Esztétikai szempontból sokféle olyan elváltozás lehet az orron, mely viselője számára nem elfogadható. A leggyakoribbak közé tartoznak az orrháton lévő “púp”, a széles orr, az orrcsúcs alaki eltérései. Ide tartozik az orrsövény ferdesége is, mely nem csak légzési, hanem esztétikai problémát is okozhat. Az elváltozások elhelyezkedhetnek mind az orr csontos, vagy porcos részén.

A mai műtéti technikák segítségével az elváltozások legnagyobb részét lehetséges külső heg nélkül, az orron belül korrigálni. Korábban már operált orr, fejlődési rendellenesség helyreállításához gyakran ún. “nyitott” műtét végzésére lehet szükség, mely során heg csak az alsó részen marad, ez is szinte észrevehetetlen.

Mi történik a konzultáción?

Az első vizsgálat során számítógépes képelemzés segítségével tudjuk elemezni az elváltozásokat, megbeszélni, modellezni a korrekció várható eredményét. A beavatkozás lényege, hogy utána az orr természetes hatást keltsen, ne lehessen messziről megmondani, hogy “az ő orrát is operálták”.

Az első vizitre sokan hozzák magukkal valamelyik híres ember fényképét, vagy olyan orról képet, amilyet szeretnének. Ezeket a kéréseket sajnos nem mindig lehet figyelembe venni. Mindig az egyéni tulajdonságok, arcvonások számítanak, azokhoz kell igazítani az új orrot.

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

A műtétet legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük. A beavatkozás általában az orr csontos és a porcos részét is érinti. Az első 7-10 napban mindkét szem alatt bevérzések, kék foltok keletkeznek, melyek utána nyomtalanul felszívódnak. Egy hét időtartamra gipszet helyezünk fel.
A műtét eredménye tartós.


Gyakori Kérdések

Az orrsövény ferdesége korrigálható-e egyszerre az orrplasztika kapcsán?
Igen, erre lehetőség van, sőt ferde orr műtétjénél legtöbbször szükséges is.

Mikor kapok levegőt az orromon?
A műtét után mindkét orrnyílásba tampon kerül 24-48 órára. Ezek eltávolítása után már az orron lehet lélegezni.

Mikortól lehet sportolni?
Könnyebb mozgás 2 hét után megengedett, de labdajáték, illetve küzdősport csak 4 hét után javasolt.

Árak

A tájékoztató jellegű árakat ide kattintva találja.

Időpontkérés

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy minél hamarabb felvehessük Önnel a kapcsolatot.