Zsírátültetés

Az eltávolított zsír(szövet) felhasználásának gondolata, átültetésének lehetősége más testtájra már évek óta felmerült és mára ez már teljesen biztonságosan megoldható beavatkozássá vált.

fenekplasztika

Miért jó a zsírszövet?

Mert a saját zsír nem idegen anyag: saját szövetünk biztosan nem vált ki semmilyen ellenreakciót a szervezetből. A saját zsírszövet őssejteket, illetve speciális anyagokat is tartalmaz, melyek az átültetés helyén megújítják a környező szöveteket. Az átültetés során az érzékeny zsírsejtek egy része ugyan elpusztul és idővel felszívódik, de – testtájtól függően – 30-40 % tartósan megmarad, azaz az új területen él. Léteznek már új, a zsírátültetésben is modernebbnek számító eljárások, melynek során a zsírszövet megmaradási aránya a fentieknél kedvezőbb.

Mely területeken alkalmazható a zsírátültetés?

  • ARC: leggyakrabban az arc fiatalítására, formálására használják a saját zsírátültetést
  • MELL: a mell alakjának, nagyságának változtatására, mellpótlásra daganat miatti műtét után
  • HEGEK: hegek, bemélyedt területek kiemelésére, javítására
  • LÁB: fenék, vádli formálásra, nagyobbításra
  • INTIM területeken

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

A műtét kisebb területeken, általában helyi érzéstelenítésben történik. Nagyobb mennyiség átültetéséhez (pl. mellnagyobbítás) bódítás, vagy altatás szükséges.
A beavatkozás után érzékenység főleg a zsírszívás helyén lehet, de 1-2 nap alatt ez is elmúlik. Az átültetett területen kezdetben kisebb duzzanatok, kék foltok lehetnek, de ezek is gyorsan felszívódnak. A gyógyulás gyors, a végeredmény – azaz, hogy mennyi maradt meg a zsírszövetből, általában 6-8 hét után látható.

 

Bővebben a zsírátültetés témáról az alábbi blogbejegyzésben olvashat

Árak

A tájékoztató jellegű árakat ide kattintva találja.

Időpontkérés

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy minél hamarabb felvehessük Önnel a kapcsolatot.