blog-img

„Viszlát, táskás szemek!” – bővebben az alsó szemhéjplasztikáról

A táskás, petyhüdt alsó szemhéj fáradt, idősebb tekintett kölcsönöz, ezért egyre többen szeretnének ezen változtatni.  A szem környékét érintő kozmetikai kezelések, a több pihenés, egy ügyes smink segíthet, de csak időleges eredményt biztosít. Emiatt sokan keresnek fel célzottan a kérdéssel:El tudná-e tartósan tüntetni a táskákat, sötét karikákat a szemem alól?”

Mit lehet ilyenkor tenni?

Először is, a plasztikai sebésznek alaposan meg kell vizsgálnia, elemezni az eltéréseket és ezeknek megfelelően felállítani a kezelési tervet. A személyes konzultáció elengedhetetlen része az előkészületeknek, a tervezésnek.

Ahogyan a felső szemhéj területe összefügg a környező részekkel (szemöldök, halánték), úgy az alsó szemhéj vizsgálatakor is nagyon fontos az alatta található arcközép területe. Az alsó szemhéj és az alatta levő arcközép egy esztétikai egységet alkot, változásai minden esetben hatnak egymásra. Egy alsó szemhéjplasztika során nem csak a táskák, sötét karikák tüntethetőek el, de akár a meglazult szemhéjszél, vagy szemzug is felemelhető, a szem formája is változtatható. Az arcközép területének formálására, a hiány pótlására pedig szükség esetén több lehetőség is kínálkozik: hyaluronsavval, saját zsír átültetéssel pótolható a hiányzó volumen.

Ennek megfelelően az alsó szemhéj korrekciója sok mindent takarhat, több beavatkozással is kombinálható a legjobb eredmény elérése érdekében:

  • a meglazult bőr eltávolítása az alsó szemhéjat érintően
  • a meglazult izomzat helyreállítása az alsó szemhéj területén
  • a felesleges zsír eltávolítása a szem alatti területről
  • a szem alatti, arcközép területéről hiányzó zsír pótlása
  • arcbőr lézeres kezelése

Milyen eredményekkel jár a szemhéjplasztika?

A beavatkozásának eredményeként a laza, táskás, megereszkedett terület feszesebbé, fiatalosabbá válik, megszűnik a szemhéj lógása, a táskák eltűnnek, a tekintet, megjelenés üdébb, frissebb lesz. A szemhéjplasztika során szükséges vágás közvetlenül az alsó pillasor alatt halad, így a varratszedés után már szinte láthatatlan, ezzel is segítve a természetesebb eredmény elérését.

Mire számítsak, ha rászánom magamat a műtétre?

A szemhéjplasztika előkészülete személyes konzultációt igényel, egyéb előzetes kivizsgálás (vérkép, vércsoport, EKG) csak altatásban történő beavatkozás esetén szükséges.  A műtét akár helyi érzéstelenítésben, akár altatásban is elvégezhető, függően az egyéni igényektől és attól, hogy kiegészítjük-e egyéb beavatkozásokkal.  A műtét után a szem alatti területen kék folt, duzzanat várható, mely 10-14 nap alatt szívódik fel. Az érintett terület jegelése, hűtése ilyenkor ajánlott. Jelentős fájdalmat nem szoktak jelezni, inkább égő érzés tapasztalható, mely fájdalomcsillapítóval viselhető. A beavatkozás után 2 hétig fizikai kímélet, hajolás, emelés kerülése javasolt.  A varratok eltávolítására az 5.-7. napon kerül sor. Ezt követően a második hét végétől már kis sminkkel szinte észrevehetetlen a műtét nyoma.

Amennyiben kérdése lenne, vagy érdeklődne a beavatkozás iránt, várom jelentkezését egy személyes konzultációra itt.


Warning: Undefined array key 0 in /home/viczianp/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924