Ajakfeltöltés

Az arc harmóniájához hozzá tartozik az ajkak szépsége is. Vékony felső, vagy alsó ajak esetén a száj vonala keskennyé válik, mely az arcnak szigorúbb kifejezést kölcsönöz. Ilyenkor az ajak vonala, íve nem érvényesül, nem hangsúlyos. Legtöbbször az ajkak arányainak változtatása, az ajkak teltebbé alakítása a cél. Az ajkak vastagításával szebb forma, érzékibb vonalak kialakítása lehetséges.

ajakvastagitas

Feltöltés hyaluronsav tartalmú anyagokkal

Az ajkak vastagítása az ajkakba injekciózott készítményekkel érhető el. Nagyon jó megoldás a hyaluronsavas feltöltés, mely főleg első alkalommal javasolt. A beavatkozás gyors, ambuláns módon történik, az eredmény természetes, azonnal látható, hatása 6-8 hónapig tart.
Vannak nem felszívódó injekciós készítmények is, azonban ezek használata nem javasolt: sok problémát, gyulladást, csomókat okozhatnak, néha csak bonyolult műtéttel lehet eltávolítani őket.
Szilikon olaj alkalmazása hazánkban nem engedélyezett!

Ajakimplantátum

Ha az időleges ajak vastagítás eredménye tetszett, a hatás elmúltával meg lehet ismételni a feltöltést, vagy választható akár a tartós megoldás, ajak implantátum is.
Ez egy speciális szilikon szál, melynek formája is az ajakhoz hasonló (középen teltebb, szélein vékonyabb). A beültetéshez a két ajakzugban történik 1-1 néhány mm-es metszés, melynek később a nyoma nem látható. Az eredmény megfelelő méretválasztás esetén természetes. Az implantátum bármeddig bennmaradhat, illetve később igény esetén könnyen el is távolítható. Nagyon jó, tartós megoldás.

A test más területéről eltávolított saját zsír is alkalmazható az ajkak vastagítására, bár önmagában ajak formálásra ritkán alkalmazzuk. Az ajkak területén általában kevesebb, egy átültetésből 20-30% marad meg a beültetett zsírból. Emiatt csak több átültetéssel lehet megfelelő, tartós eredményt elérni.


Gyakori Kérdések

Az implantátum látható, érezhető később?
Nem látható. Az ajakban belülről érezni lehet, de nem okoz problémát az ajak működésében.

A zsírból az ajakban miért marad meg kevesebb?
Az ajkak állandó mozgásban vannak, ez az oka a kisebb megtapadásnak.

Meddig tart a teljes gyógyulás?
A végeredmény 6-8 hét után látható.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/viczianp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420