Arcplasztika

Mitől szép egy arc?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a fiatalos arcforma inkább felfelé szélesedik, talán egy csúcsára állított háromszöghöz hasonlít, míg a kor előrehaladtával az arányok változnak, a szövetek feszessége, tónusa csökken, jobban érvényesül a gravitáció hatása, inkább négyszög forma alakul ki.

Ezt elsősorban a szövetek (bőr, izmok, zsír) megereszkedése, kicsit a csontok változása is okozza. A homlok, halánték megereszkedése elsősorban a szemöldökön, illetve a szemhéjakon látszik. A szemöldök lejjebb kerül, a felső szemhéjakon a bőr feleslege alakul ki. Az alsó szemhéjakon táskák jelennek meg. Az arc középső területe – melynek a fiatalos arcforma kialakításában nagy szerepe van – szintén változik. A nyakon ráncok keletkeznek.

A korábbi korrekciókkal ellentétben arcplasztikánál a szövetek eredeti helyére való visszahelyezése, a természetes forma kialakítása a cél, amennyiben szükséges akár a szövetek pótlásával. Az eredmény nem egy másik ember, nem egy idegen arc, ugyanúgy a sajátunk, csak egy fiatalosabb kiadásban. Emiatt is érdemes fiatalkori képet, vagy képeket hozni a konzultációra, hogy lássuk a változásokat.

A változásoktól függően a korrekció is sokféle lehet. Az arcplasztika gyűjtőfogalom, több különböző műtétet is magába foglalhat. Az arcplasztika  pontos műtéti típusát a konzultáció során választjuk ki.

arcplasztika

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

Kisebb beavatkozással, rövidebb metszéssel, végzett arcplasztika az ún. mini arcplasztika, vagy  MACS lift. Nagyobb megereszkedés, bőrfelesleg esetén hosszabb hegre van szükség. A heg rejtetten helyezkedik el: egy része a hajban található, másik része a fül előtti redőkben, illetve a fül mögött. Az arcplasztika kombinálható más beavatkozásokkal is a lehető legjobb eredmény elérése érdekében (szemhéjplasztikák, szemöldökemelés, feltöltések, zsírátültetés). Kezdetben a hegvonal színe pirosabb, de már néhány hónap után szinte alig látható.

A műtét után 1 hétig speciális kötést, maszkot kell viselni a megfelelő gyógyulás eléréséhez. Kezdetben duzzanatok, kék foltok vannak a műtéti területen. A választott arcplasztika műtéttől függően a varratokat 7-14 nap után tudjuk eltávolítani.

Kisebb arcplasztikai beavatkozás akár érzéstelenítésben is elvégezhető, nagyobb műtéthez altatás javasolt.

Arcfiatalítás szálakkal

Az arcon végzett beavatkozások célja a fiatalítás, illetve az elért eredmények megtartása. Minden arcon végzett műtét után szükség van rendszeres „simításra”, hogy az eredmény tartós maradjon. A szálak segítségével mindkét hatást elérhetjük: javítunk és megtartjuk az elért hatást.
A finom, felszívódó anyagból készült szálakat a bőr alá húzunk be. Ezek felszívódásuk során kollagénképződést indítanak be, melynek hatására az arcbőr teltebbé válik. Ez a hatás a beavatkozás után 2-3 hónappal jelentkezik.

Vannak olyan behúzható szálak is, melyeken kis horgok találhatók, melyek segítségével finoman emelni is tudunk megfelelő területeket, javítva pl. az orr-száj közötti redő, vagy az állvonal helyzetét. Ezen beavatkozás hatása azonnali.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Utána kisebb kék foltok, duzzanatok előfordulhatnak, azonban általában 2-3 nap után már sminkkel ezek jól rejthetők.

A szálbehúzást évente rendszeresen javasolt ismételni az elért eredmény megtartása érdekében.

Fontos azonban tudni, hogy a szálbehúzásos beavatkozások természetesen nem jók minden esetben és hatásuk nem egyezik meg egy műtét eredményével.


Gyakori Kérdések

Mennyi változás várható?
Ez függ az eltérésektől, illetve a műtéttől is. Fontos ismerni az összes lehetőséget, hogy a legjobb eredményt tudjuk elérni. A változás akár 8-10 év mínuszt is jelenthet.

A műtét hatását lehet még mással is javítani?
Igen, vannak előzetes, illetve műtét utáni kozmetikai kezelések, melyek jól előkészítenek, illetve elősegítik a gyógyulást.

Mikor lehet szoláriumba menni?
A hegekre kezdetben vigyázni kell. 4-6 hét után szolárium lehetséges a hegek védelmével (eltakarás, fényvédő krém).


Warning: Undefined array key 0 in /home/viczianp/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/viczianp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309