Intimplasztika hölgyek részére

Léteznek olyan eltérések az intim területen is, melyek akár lelki, akár testi problémákat okozhatnak. A plasztikai sebészeti beavatkozások egy része ezen problémák változtatására is kínál lehetőséget.

A túlzottan nagy kisajkak beszorulhatnak a fehérnemű-ruhanemű közé, kidörzsölődhetnek, szeretkezés közben becsípődhetnek, és ez fájdalommal járhat.
A kisajkak kisebbítése során a méretet és az alakot állítjuk helyre. A műtétet legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük, járóbetegként. Természetesen ugyanezen beavatkozás kérésre altatásban is megtörténhet. A műtét után az örömérzés képessége változatlan marad.

Az idő előrehaladtával a nagyajkak is változhatnak, legtöbbször teltségük csökken. Ilyenkor akár saját zsír átültetéssel, akár hyaluronsavas feltöltéssel jó eredményt lehet elérni.

Szülés után a hüvely kitágulása okozhat panaszokat. Vizelési, vizelettartási panaszokon kívül az örömszerzés is nehezebb lehet. A műtét során nőgyógyász bevonásával szűkítjük a hüvelyt, így az említett panaszok nagy része megoldódhat.

A szüzesség megléte, vagy hiánya bizonyos népcsoportoknál, vallási felekezeteknél fontos kérdés lehet. A sérült szűzhártya helyreállítása ma már megoldható – plasztikai sebész bevonásával.

A fentebb említetteken kívül a női intim területeken különböző alaki eltérések, aszimmetriák is előfordulhatnak. Ezek helyreállítási lehetőségei minden esetben egyéni vizsgálatot igényelnek.

intim-noknek


Gyakori Kérdések

Mikor van varratszedés?
Az intimplasztikai beavatkozások felszívódó varrattal történnek, varratszedésre nem kerül sor a beavatkozás után.

Mikortól lehet újra szexuális életet élni?
A beavatkozástól függően 3-6 héttel a műtét után.