Mellhelyreállítás

A mell a nőiesség szimbóluma – ezért is nagyon zavaró mind fizikailag, mind pszichésen, ha valamilyen ok miatt (daganat, fejlődési rendellenesség), a mell részben, vagy egészben hiányzik.
A pótlás céljából alkalmazott külső, melltartóba épített protézisek nem tudják helyettesíteni a saját szövetet. Bár külső szemlélő számára észrevehetetlen a különbség, de a melltartót levéve a hiány szembeötlő.

A részlegesen, vagy teljesen hiányzó mell pótlására többféle módszer lehetséges. A két fő lehetőség a saját szövettel, vagy az idegen anyaggal (protézissel) történő pótlás.
Jó tudni! Állami intézményben mindkét eljárás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által támogatott beavatkozás.

A helyreállító műtét során a legfőbb cél a hiányzó mell pótlása egy új kialakításával, illetve a meglevő mellhez való minél nagyobb hasonlóság elérése (szimmetria). A kívánt eredményt általában több műtéttel lehet elérni, gyakran a különböző módszerek kombinálásával.

mellplasztika-03

A lehetőségekről

Megfelelő körülmények esetén lehetőség van szilikon-implantátum beültetésére. Azonnali – a daganat eltávolításával egy időben végzett beavatkozás-, illetve későbbi pótlás is lehetséges.
Szükség lehet előzetes szövettágító, ún. expander alkalmazására is. Az expander egy üres szilikon tok, mely szelepen keresztül sóoldattal feltölthető, így a szövetek és a bőr fokozatosan tágíthatóak. A kellő tágasság elérése után ezt az expandert végleges implantátumra cseréljük ki. Ennek a módszernek sajnos hátránya, hogy egyoldali alkalmazás esetén a két mell soha nem lesz egyforma, illetve a kor előrehaladtával a természetes és a pótolt mell máshogyan fog viselkedni. Ideális ugyanakkor mindkét oldali pótlásra, pl. a mirigyállomány teljes eltávolítása után.

A saját szövettel történő pótlásnál elsősorban az alhas, vagy a hát szöveteit használhatjuk fel (lebenyek képzésével). Ezek szövetáthelyezéssel járó beavatkozások. Bár ez a beavatkozási mód nagyobb megterhelést jelent az előzőnél, és előreláthatóan több műtét is szükséges lehet a cél érdekében, viszont ezekkel lehet a legjobb eredményt elérni. Az idő múlásával a pótolt mell a sajáthoz hasonlóan változik, így a szimmetria tartós marad. Lehetőség van a hiányzó bimbó- bimbóudvar pótlására is. Jó módszer akár önállóan, akár valamelyik beavatkozás kiegészítésére a test más területéről vett zsír átültetése. A megfelelő módszer kiválasztása mindig személyes vizsgálat, megbeszélés alapján történik.

Árak

A tájékoztató jellegű árakat ide kattintva találja.

Időpontkérés

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy minél hamarabb felvehessük Önnel a kapcsolatot.