Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás legtöbbször implantátum segítségével történik, ez a legismertebb mellnövelő beavatkozás. Azonban megfelelő esetben a test saját zsírját felhasználva is formálhatjuk, növelhetjük a melleket.

mellnagyobbitas

Mit kell tudnom a zsírátültetésről?

Előnye ennek a módszernek az implantátummal való nagyobbítással szemben, hogy természetes anyagot, a saját szövetünket használjuk fel. A zsír nem csak zsírsejteket, hanem regeneratív sejteket is tartalmaz, melyek a körülvevő szöveteket is frissítik. A beavatkozás természetesebb eredményt, hatást, tapintást ad, és csak apró hegek (2-3 mm) utalnak a műtétre.

Figyelembe kell venni azonban, hogy ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha van elegendő zsírszövet; a vékony testalkat kizárt ebben az esetben. Tudni kell azt is, hogy az átültetett zsírszövet egy része felszívódik, emiatt a beavatkozást – ismételni érdemes. Továbbá, fontos mérlegelni, mi a kívánt cél, mivel a zsírátültetéssel végzett mellnagyobbítást követően nincs akkora változás, mint implantátummal. Inkább formálni, teltebbé lehet tenni a melleket vele.

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

A beavatkozás – mint minden mellplasztika – altatásban történik. A zsír eltávolítását zsírszívással végezzük. Ezután a hasznos részeket (zsírsejtek, regeneratív sejtek) ültetjük át a megfelelő területre. Itt vágás nincs, csak apró szúrások.

Műtét után inkább a zsírszívás helye érzékeny, a mell kevésbé. Kék foltok, duzzanatok előfordulnak, ezek kb. 2 hét alatt felszívódnak. Az eredmény 6-8 hét után ítélhető meg, ekkorra derül ki, mennyi maradt meg az átültetett zsírból.

Milyen előzetes vizsgálatok szükségesek a műtéti beavatkozáshoz?

    Friss – 1 hónapnál nem régebbi
  • laborvizsgálatok (teljes vérkép)
  • 35 év alatt: 1/2 évnél nem idősebb mellultrahang
  • 35 év felett 1 évnél nem idősebb mammográfiai lelet

 

Bővebben a zsírátültetés témáról az alábbi blogbejegyzésben olvashat

Árak

A tájékoztató jellegű árakat ide kattintva találja.

Időpontkérés

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy minél hamarabb felvehessük Önnel a kapcsolatot.