blog-img

Botox kezeléssel az izzadás ellen

Már minden izzadásgátló praktikát kipróbáltam, mégsem segít semmi. Izzadok. Izzadok. Izzadok.

Ismerősen hangzik?

A nyári időszakban – de mostanában azon kívül is – egyre gyakrabban keresnek fel olyan hölgyek és urak is, akik a fokozott izzadásuk megszüntetésében szeretnének segítséget kérni. Az izzadás – mely alap esetben testünk hűtésére szolgál – normál funkció, de van, akinél ez zavaró mértékeket is elérhet. A hónaljban terjedő nedvességfolt azon túl, hogy esztétikailag zavaró, gondot okozhat a társas érintkezésben is. Ilyenkor a dezodor, az izzadásgátló stiftek csak részmegoldást jelentenek. Ráadásul nemegyszer keresnek meg fokozott tenyér- vagy talpizzadás problémájával, ami igazán nem évszakfüggő, de komoly pszichés gondot is jelenthet a paciensem számára. Ilyen esetekben botox kezelést szoktam javasolni.

A botox – botulinum toxin – egy baktérium által termelt idegméreg, mely csökkenti a izom-összehúzódást, a beadott területen lévő izmok működését gátolja, egy időre felfüggeszti. Szinte már mindenki által ismert, hogy botox kezeléssel lehet csökkenteni a mimikai ráncokat. Ugyanakkor kevésbé köztudott, hogy ugyanezen elv alapján a botox kezelés megbénítja a verejtékmirigyekben levő izmokat, így a verejtékezés jelentősen csökkenhet.

A botox kezelés segítséget nyújthat az alábbi területek izzadásának jelentős mértékű csökkentésében:

tenyér
hónalj
talp

Fontos! Botox kezelést csak szakember, orvos végezhet!  A nem megfelelő helyre és/vagy nem megfelelő dózisban alkalmazott botoxkezelés komoly mellékhatásokat, akár átmenetileg olyan izmok bénulását is okozhatja, melyeket nem szeretnénk!

A kezelés eredményessége kb. 1 héten belül jelentkezik, hatása általában egyéntől függően 4-6 hónapig tart; a hatás múlásával a kezelés bármikor ismételhető. Egy kezelés a területtől függően 15-30 percet vesz igénybe, apró tűszúrásokkal jár. A beavatkozás ára minden esetben függ a kezelt terület nagyságától és a felhasznált anyag mennyiségétől, így arra vonatkozóan a személyes találkozó keretében tudok egyénre szabottan, pontos végső választ adni.

Amennyiben úgy gondolja, hogy segíthetek az Ön problémáján, várom jelentkezését!

2016. augusztus 31.Dr. Viczián CsabaCímkék:

Warning: Undefined array key 0 in /home/viczianp/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/viczianp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309