Szemhéjplasztika

A szem a lélek tükre, tartja a régi mondás. A szem nem csak az arcnak, hanem magának az embernek, az emberről alkotott első benyomásnak is fontos összetevője.

Ugyanilyen fontos szerep jut a szemhéjaknak is, hiszen a kialakult „táskák”, duzzanatok zavaróak lehetnek, mikor tükörbe nézünk, vagy a rólunk készült fényképeket nézegetjük. Fáradtabbnak, idősebbnek tűnhetünk tőlük.

A petyhüdt, lógó felső szemhéj hasonló benyomást kelthet. Ez sem csak esztétikailag okozhat gondot, a szemre rálógó szemhéj akár a látásban is zavaró tényező lehet. Hölgyeknél általános panasz, hogy a sminkelés is nehezebb, hiszen a smink rögtön elkenődik.

szemhejplasztika

Mi történik a konzultáción?

Az előzetes vizsgálat során fontos elemezni a megereszkedést kiváltó okokat, amelyek segítenek a megfelelő műtéti megoldás kiválasztásában. Felső szemhéj korrekció esetén szükség akár a szemöldök emelésére is.

A vizsgálatkor azonban másra is figyelnünk kell. Az alsó szemhéj és az alatta levő arcközép egy egységet alkotnak, esztétikailag összefüggnek, állapotuk egymást befolyásolja. Sokan nem is veszik észre, hogy az arcközép területén levő hiány, beesettség mennyit ront az alsó szemhéj állapotán is. Ilyen esetben csak egy szemhéj korrekcióval biztosan nem lehet megfelelő eredményt elérni. A szemhéjak műtétei akár az arcon végzett egyéb beavatkozással együtt is elvégezhetőek.

A szemhéjak plasztikai műtéteinek célja a fiatalos tekintet, fiatalos szem kialakítása. Ezt a szemhéjak területén levő bőr-zsír-izom feleslegének eltávolításával, különböző típusú műtéti módszerekkel érhetjük el. A beavatkozásnak köszönhetően megszűnik a szemhéjak lógása, eltűnnek a szem alatti táskák, árkok, sötét elszíneződések.

Ehhez megfelelő konzultáció, szemlélet, szakmai tudás szükséges!

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végezzük, mindig az előzetes vizsgálat során elemzett elváltozásokat javítva. Önállóan, vagy más műtéttel együtt is elvégezhető.

Alsó szemhéj korrekciós műtéte megfelelő esetben akár a szemhéjon belülről, külső heg nélkül, vagy a szempillasor alatt elhelyezett metszéssel is megoldható. A műtét során a konzultáció során megbeszélt eltéréseknek megfelelően a bőr, az alatta levő izom, zsír is módosítható. Akár a meglazult szemhéjszél, vagy szemzug is felemelhető, a szem formája is változtatható. Az arcközép területének formálására, a hiány pótlására több lehetőségünk is van. Akár hyaluronsavval, saját zsír átültetéssel, vagy szükség szerint bonyolultabb műtétekkel is megoldható. Mindezt a konzultáció során természetesen előre megbeszéljük.

A beavatkozásnak köszönhetően megszűnik a szemhéjak lógása, eltűnnek a szem alatti táskák, árkok, sötét elszíneződések. Gyakori tévhit, hogy a szemhéj plasztikai beavatkozása a szem körüli ráncokat, az ún. szarkalábakat is megszünteti; ezeket más alkalommal, botoxkezeléssel lehet eltüntetni.

A beavatkozást lehet önállóan, csak a szemhéjakon elvégezni, vagy egyéb arcfiatalító műtétekkel, arcplasztikával, botoxszal társítva.

A műtét után bevérzés, duzzanat jelentkezik az operált területen, mely miatt az első néhány napban pihenni érdemes, illetve a szemhéjak hűtése is jótékony hatású. A behelyezett varratokat általában az 5-7. napon távolítjuk el, eddigre már a bevérzések nagy része felszívódik. 1 hetes, 10 napos korban kis sminkkel már szinte észrevehetetlen a műtét nyoma.

Milyen más módok vannak: arcplasztika

Milyen előzetes vizsgálatok szükségesek a műtéti beavatkozáshoz?

Ambuláns műtét esetén kivizsgálás nem szükséges. Altatás esetén vannak szükséges vizsgálatok (teljes vérkép, vércsoport, EKG).


Gyakori Kérdések

Fogok látni a műtét után, vagy a szemeim be lesznek kötve?
A szemhéjon kis tapasz lesz, mely a szemhéj mozgását kicsit gátolja. Olvasni, tévézni lehet a műtét után.

Mikor kerül sor a varratszedésre?
Akár már néhány nap után is, általában 5-7 nap múlva.

Nagyon bekékül a szemem alatt?
Az első néhány napban a szem alatt „monokli” alakulhat ki, mely kb. 7-10 nap alatt felszívódik. Varratszedés után sminkkel már nem feltűnő.

Mikor sportolhatok?
Az első héten szigorú fizikai kímélet javasolt: hajolni, emelni nem szabad, ám a második héttől már ilyen megkötés nincsen. Sportolni kb. 2 hét után javasolt.


Warning: Undefined array key 0 in /home/viczianp/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/viczianp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309