Zsírszívás

A zsírszívás vagy zsírleszívás az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti műtét. A fogyásra, tornára, diétára nem mozduló, makacs zsírlerakódások, jól körülírható „zsírdepók” eltávolítására a zsírszívás a legalkalmasabb módszer.
A beavatkozás a fogyókúrát nem helyettesíti, de annak kiegészítője lehet. Zsírszívással elsősorban formálni lehet a testet, a szebb, egységesebb kontúrok kialakításában tud elsősorban segítséget nyújtani.
A leggyakrabban alkalmazott területek a has, csípő, tompor, fenék, comb, elsősorban az úgynevezett “lovaglónadrág” tájék, de el lehet távolítani a felesleges zsírlerakódást akár a tokáról is.

fenekplasztika

Milyen előzetes vizsgálatok szükségesek a műtéti beavatkozáshoz?

Helyi érzéstelenítésnél nem kell előzetes lelet, altatásos zsírszívásnál viszont friss – 1 hónapnál nem régebbi – laborvizsgálati eredmények: teljes vérkép, vércsoport illetve EKG eredmények kellenek.

Mire számítsak a beavatkozással kapcsolatosan?

A módszer lényege, hogy a bőrön metszett apró nyílásokon keresztül távolítjuk el a zsírsejteket egy zsírszívó kanül segítségével. Az egy beavatkozás során átlagosan eltávolított mennyiség nem haladja meg a 2-3 litert. A zsírszívást – az érintett területek nagyságától és számától függően – leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük, de altatásban lehetőség van több terület, vagy az egész test zsírszívására is.

A műtét utáni időszakban a bőr megfelelő megtapadása érdekében speciális szorító ruházat viselése javasolt, érintett területtől függően 4-6 hétig.

Az eredmény tartós, azonban nagyobb hízás, vagy fogyás esetén az operált területen is megfigyelhető arányos, egyenletes változás.

Tudta-e?


Gyakori Kérdések

Mikor nem javasolt a zsírszívás?
Jelentős túlsúly, véralvadási betegségek, immunbetegség, keringési-szív problémák esetén.

Meddig kell a szorító ruhát hordani a zsírszívás után?
Körülbelül 4-6 hétig.

Mikor lehet látni a végleges formát?
A duzzanat nagy része 10-14 nap alatt felszívódik. A végső eredmény általában 4-6 hét után alakul ki.

A zsírszívás súlyvesztéssel is jár?
Nem, vagy csak minimálissal. A zsírszívás nem helyettesíti a fogyókúrát, ez a beavatkozás elsősorban alakformálásra alkalmas.


Warning: Undefined array key 0 in /home/viczianp/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/viczianp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309